Üdvözöljük a Spórolunk@kiloWattal program honlapján!

1. Az alapgondolat

A többi résztvevő országhoz hasonlóan hazánkban is 20 középület dolgozói fognak aktívan résztvenni a kampányban, hogy a munkahelyi energiatakarékosságot előmozdítsák.

4. Tájékoztató kampány

Az akcióterv alapján az EnergiaKözösségek tájékoztató kampányt fognak lebonyolítani kollégáiknak, bátorítva őket, hogy figyeljenek oda energiafogyasztásukra. Ezt egy online eszköz is támogatni fogja, az úgynevezett "Kattanj Zöldre", amely segítséget nyújt a dolgozóknak, hogy figyelemmel kísérjék saját energiafogyasztásukat, valamint spórolási tippeket is ad.

2. Energiaközösségek

Minden épület létrehozza saját EnergiaKözösségét, amelynek tagjai az adott épület dolgozói közül kerülnek ki. A Közösség szakmai támogatást és képzést fog kapni a kezdeti lépésekhez is, ami az épület egyszerűsített energetikai felmérése lesz. Ha szívesen részt venne ebben, lépjen velünk kapcsolatba!

5. Megtakarítás Kalkulátor

Minden hónapban az EnergiaKözösség valamely tagja leolvassa saját épületének energiafogyasztás-mérőit és beviszi az adatokat egy speciálisan erre kifejlesztett online rendszerbe, a Megtakarítás Kalkulátorba, ami összeveti az eredményt a megelőző időszak energiafogyasztásával.

3. Akcióterv

Valós energiafogyasztási adatokat alapul véve, az EnergiaKözösségek irányításával minden épületben történik majd egy egyszerűsített irodai energetikai audit. Ez alapján a dolgozók - szakmai támogatás mellett - kialakítanak egy akciótervet, amely alacsony költséggel járó, elsősorban viselkedésbeli változtatást igénylő lépéseket tartalmaz, valamint kitér a zöld közbeszerzésre és az esetleges hosszútávú épületfelújítási és korszerűsítési beruházásokra.

6. A verseny

A projekt során a résztvevő kilenc ország mind a 180 középülete száll egymással versenybe, hogy kiderüljön, melyikük tudja megtakarítani arányosan a legtöbb energiát, ki készíti el a legjobb akciótervet, valamint melyik épületben bonyolították le a leghatásosabb, legötletesebb kampányt. Itt talál további információt a hazai nyertesek kiválasztásának menetére vonatkozóan.

Időbeli áttekintés

 • ENERGIAKÖZÖSSÉGEK 2015. okt-dec.
  EnergiaKözösségek létrehozása
 • Előkészület 2016. jan-márc.
  Nyitórendezvény, valamint a képzések megkezdődnek
 • Verseny kezdete 2016. március 1.
 • Megtakarítás a verseny alatt
  Képzések, akcióterv írás, mérőóraállás leolvasás és adatfelvitel az online Megtakarítás Kalkulátorba, kommunikációs kampány, energiamegtakarítási tevékenységek megvalósítása, Kattanj Zöldre online eszköz használata
 • Verseny vége 2017. február 28.
 • Akcióterv 2017. március
  Akciótervek frissítése
 • Ünneplés 2017 nyara
  Megünnepeljük a megtakarításokat!

FIGYELEM! Ez a weboldal cookie-kat és hasonló technológiákat használ.

Ha nem változtatja meg böngészője beállításait, hozzájárul ehhez.

Megértettem